Min kurv

Den gode kvalitet

God eller dårlig kvalitet?

Mange spør oss hvordan man kan vite forskjell på god og dårlig silkekavlitet. Her har vi skrevet noen tips tl hvordan du kan vite forskjell på den ekte vare og imitasjoner som f.eks polyester.

  • Stoffet
    I kjølvannet av avanseret teknologi i tekstilprduksjonen, har det blitt vanskelig å se forskjell på ekte silke og imitasjoner. Alikevel er det enda mulig å se forskjell på ekte håndlaget silke og den amskinproduserte. I den ekte silke som er håndlaget vil der derfor være små nyanser i vevningene. Den maskinproduserete etterligning er silkemyk men med en perfekt overflate som ikke ekte silke har. 
  • Fyrstikk prøven
    Metoden er enkel og brukt i tusenvis av år til å bedømme silkens ektehet og én du kan prøve selv. Ta to silketråder og sett fyr på dem. Trådene skal etterlate en liten bunke sprø svart aske og en lugt av brent hår. Når fyrstikken fjernes fra tråden vil det stoppe med å brenne. Hvis det derimot er en etterligning vil det dryppe og brenne med svart røyk. Stoffet vil forstette med å brenne når fyrstikken fjernes.
  • Pris
    Prisen på kvalitetssilke er som regel vesentlig dyrere enn polyester